HEAD
 • Ajánlatkérés
  Ajánlatkérés Kérje ajánlatunkat.
  Bővebben...
 • Tudnivalók
  Tudnivalók Hasznos tudnivalók. Amit mindenképpen érdemes tudnia.
  Bővebben...
 • Szolgáltatásaink
  Szolgáltatásaink Kérjük tekintse meg szolgáltatásainkat, majd az "Ajánlatkérés" - menüpont alatt kérjen ajánlatot az Ön számára szükséges feladat elvégzésére
  Bővebben...
 • Nem titok
  Nem titok Tőlünk kérdezték - mi válaszoltunk.
  Bővebben...

Kedves Látogató!

Ön az Abacus Könyvelő és Adótanácsadó iroda honlapját látogatta meg. 1991-ben alapított irodánk címe: Budapest, XIII. ker. Véső u. 6. Munkatársaink között adótanácsadók, mérlegképes könyvelők találhatók.

Kft-k, bt-k, egyéni vállalkozók, alapítványok és egyesületek, ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, társasházak valamint zrt-k könyvelési, adózási és társadalombiztosítási feladatainak ellátását végezzük, de vállaljuk magánszemélyek adózással, adóbevallással kapcsolatos problémáinak megoldását is.  

 • 1

Kedvező változások a KIVA-ban 2017.11.21.

Mi az a KIVA?
A KIVA egy adónem, amely kiváltja a társaságiadót, a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást. KIVA-t alapvetően a személyi jellegű kifizetések (pl.:bruttó bér) után kell fizetni, megegyezően a szoc.hóval. Azonban amíg a szoc.hó és szakképzési hj. együttesen 23,5% mértékű a KIVA mindössze 14%!!!
Kinek éri meg a KIVA?
Ha az Ön vállalkozásának számottevő a bérköltsége és jellemzően visszaforgatja a megtermelt eredményt, ezért nem vesz fel osztalékot, akkor érdemes a KIVA választásán elgondolkodnia.
Milyen kedvező változások voltak a KIVA-val kapcsolatban?
2017 előtt a KIVA adóalap kiszámítása bonyolult, sok bizonytalanságot rejtő feladat volt. A módosítások hatására, 2017-től a KIVA adóalap számítása lényegesen egyszerűsödött.
Bővebb információért érdeklődjön irodánkban!
© 2014 Abacus Consulting
webface logo footer